Do góry

Desery Przepis na:

KOLOROWE JARMARKI

Desery

Autor: myszkka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 19.08.2009

Odsłon: 1433

Lubie przygotować ten deser , bo jest łatwy do zrobienia , a przy tym bardzo smaczny.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie- karzdą oddzielnie, najlepiej w miseeczkach - wedug przepisu na opakowaniu . gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galareetki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkośći kostkę.

  2. Odlewamy troche mleka do rospuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowyn, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczeła tężeć.

  3. Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń