Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowy wieniec

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 4372

Kolorowy zastrzyk smacznego optymizmu. Ożywi każdy stół. Wygląda i smakuje fantastycznie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, kiedy spęcznieje rozpuść.

  2. Galaretkę wiśniową rozpuść w 100 ml gorącej wody. Dodaj 1/3 żelatyny. Ostudź.

  3. Ubij 25 dag śmietanki, wymieszaj z galaretką. Ochłodź.

  4. Kiedy masa zacznie tężeć, połącz ją z pianą ubitą z 1 białka i 1 łyżką cukru pudru. Wlej na spód natłuszczonej formy z kominem (forma nie może być babkowa, raczej tortownica ze spodem z kominem). Zastudź.

  5. W ten sam sposób przygotuj 2 kolejne warstwy pianki, wlewając jedną na drugą. Gotowy wieniec wybij na paterę. W kominie umieść sezonowe owoce. Udekoruj melisą cytrynową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń