Do góry

Desery Przepis na:

kompot z gruszek

Desery

Autor: efkam

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 84

Dodano: 30.12.2009

Odsłon: 3333

Zimowy powiew lata...

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte, obrane i pokrojone w ćwiartki włożyć do zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem wody. Gotować je we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego około 1g oraz wanilią. Powbijać goździki. Gruszki włożyć ścisło w słojach, po czym zalać gorącą wodą, podgrzać do temperatury 90 st.C następnie pasteryzować 25-30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 30 grudnia 2009 Bardzo lubię kompot z gruszek. Ja dodatkowo dodaję cynamon w laskach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń