Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot o niepowtarzalnym smaku nie tylko na wigilijną kolację.
...ale pyszny.
Odsłon: 732
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 375
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5147
...ale pyszny.
Odsłon: 732
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 375
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5147
Składniki
Owoce opłucz. Wszystkie razem umieść w dużym naczyniu (garnku, a nawet wiaderku) zalej wrzątkiem (około 4-6 l) i odstaw na dobę. Po upływie tego czasu z dwóch szklanek wody, w której moczyły się owoce i cukru ugotuj syrop z dodatkiem cynamonu, goździków i skórki cytrynowej. Wlej do owoców (wcześniej usuwając skórkę cytrynową), wymieszaj. Kompot ewentualnie przypraw sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na kolejną dobę. Podawaj bardzo zimny. Oczywiście nie trzymam się tak ściśle przepisu,można w nim wiele zmienić zgodnie ze swoimi upodobaniami i smakiem oraz ilością.Robiłam go w ubiegłym roku i wszystkim bardzo smakował...jest przepyszny.