Do góry

Napoje Przepis na:

Konfetti z jarzębiakiem

Napoje

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 19.02.2008

Odsłon: 2326

Alkoholowy koktajl z jarzębiaku, wina musującego i owoców. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim gościom:)

Składniki

  • Biała oranżada (moze być Sprite), 1 l
  • jarzębiak, 1 l
  • wytrawne wino musujące, 2 butelki
  • sok winogronowy, 1 l
  • Pomarańcze, 1 kg
  • kiwi, 2
  • jablka, 4
  • paczka mrozonych truskawek
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schłodzone: Oranżada, sok winogronowy i jarzębiak wlać do misy, w której zmieści się 7 litrów płynu. Odstawić w chlodne miejsce. Obrać i pokroić jabłka i kiwi: jabłka w kostkę, kiwi w plasterki. Wrzucic do chlodzącej się misy z sokami i jarzębiakiem. Obrać pomrancze i wykroić z nich cząstki, dodać do płynu. Dodać mrożone truskawki, zamieszać, uzupełnić winem musującym i natychmiast podawać. Można dodac kilka kostek lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń