Do góry

Dodatki Przepis na:

Konfitura z czerwonej cebuli

Dodatki

Autor: Kardamonovy

Przepisów i artykułów: 268 Ocena: 3457

Dodano: 30.12.2016

Odsłon: 803

Konfitura z czerwonej cebuli i octu balsamicznego

Składniki

  • 5 średnich czerwonych cebul
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 liść laurowy
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w cienkie półplasterki. Smażymy je na oleju, na wolnym ogniu, około 15 minut. Cebule mają zmięknąć, nie przyrumienić się. Często je mieszajcie. W czasie smażenia dodajemy do niej cały ząbek czosnku, liść laurowy i ocet. Pod koniec, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń