Do góry

Przekąski Przepis na:

Koperty z ciasta francuskiego z nadzieniem mięsno-pieczarkowym

Przepis dnia 2012-03-09
Przekąski

Autor: lilaniki

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 140

Dodano: 07.03.2012

Odsłon: 12243

Pyszne danie do padania jako przystawka lub do barszczu:)

Składniki

  • mięso mielone, 0,2 kg
  • pieczarki, 0,3 kg
  • ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • ser żółty, mała garść
  • cebula, 1 szt.
  • tłuszcz do smażenia (u mnie masło i olej), 2-3 łyżeczki
  • przyprawa do mięsa mielnego, 1 saszetka
  • sól i pieprz do smaku, szczypta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę podsmażamy z pieczarkami, na osobnej patelni podsmażamy wymieszane z przyprawą mięso.

  2. Gorące mięso dodajemy do pieczarek, wsypujemy żółty ser i taką masą napełniamy pokrojone na kwadraty ciasto. Przeciwległe rogi ciasta sklejamy ze sobą tworząc koperty i zapiekamy w piekarniku. Przepis podpatrzony od "smakerowicza" fasama78. Dziękuję i pozdrawiam

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lilaniki 07 marca 2012 Zapomniałam dodać, że przed włożeniem do piekarnika posmarowałam ciasto żółtkiem, żeby się ładnie przyrumieniło. Życzę smacznego:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 07 marca 2012 Bardzo dobre, ja robie podobne ale nie sklejam w koperty tylko w sakiewki i dodaję kilka ząbków czosnku do farszu :) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 marca 2012 Na 100 % pyszne , a do tego filiżanka barszczu czerwonego.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń