Do góry

Desery Przepis na:

kopiec kreta

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 14.11.2008

Odsłon: 3812

latwe, smaczne, eleganckie na przyjecie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bialka ubic z cukrem i c. waniliowym, polaczyc to z zoltkami i maka, podzielic na 2 cz. ,piec po 8 min w 200 st., z 1 ciasta wyciac kolo o sr. 80 cm. ,serek zmiksowac z 10 dkg cukru pudru i sokiem z cytr ,galaretke rozpuscic w szkl wody, ostudzic ,dodac galaretke do masy serowej, wylozyc miske ciastem i 3/4 wisni wylozyc na ciasto, przykryc krazkiem wycietym z ciasta, schlodzic, wyjac kopiec z miski na talez, z 2 ciasta wykroic 3 gwiazdki reszte pokroic w kostke, kremowke ubic ze smietana fix i c. pudrem, posmarowac ciasto kremowka,oblozyc kostkami i gwiazdkami z ciasta, oraz pozostalymi wisniami, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natasza 28 lutego 2010 Bonciu jaka kołomyja .......nic nie ruzmiem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń