Do góry

Desery Przepis na:

Kopiec kreta

Desery

Autor: kuchniahanny

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 390

Dodano: 28.05.2009

Odsłon: 4109

Polecam. Na dużą blachę!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i żółtka cały czas ubijając, dodawać powoli po trochu mąki z proszkiem i kakao, wlać wodę i olej, Ciasto wylać na blaszkę. Upiec.

  2. MASA: Banany pokroić na połówki( wzdłuż), skropić sokiem z cytryny. Z ciasta odkroić wierzch (1/3ciasta) i pokruszyć. Na cieście ułożyć banany. Ubić śmietanę z śmietan-fixami, dodać cukier puder oraz rozpuszczoną ( w 3/4szkl wody) ostudzoną galaretke i startą czekoladę. Masę wyłożyć na banany. Wierzch posypać pokruszonym ciastem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń