Do góry

Przekąski Przepis na:

Koprety z ciasta francuskiego

Przekąski

Autor: martula_p1

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 177

Dodano: 06.01.2008

Odsłon: 7138

Pyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego, 1
  • pikantne salami w plastrach
  • ser typu gorgondzola
  • ser typu camembert
  • jajko do posmarowania ciasta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto francuskie kroimy na kwadraty- wielkośc wedle uznania. Na każdym kwadracie kładziemy 2 plasterki salami, kawałek sera-jednego i drugiego, posypujemy przyprawami wg uznania(oregano, bazylia,pieprz,papryka itd). Zlepiamy rogi kierując wszystkie do środka:)Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika na ok 10-15 min-aż się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń