Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka podaję w dwóch wersjach: jako danie główne na słodko lub na słono, jako dodatek do mięs, z sosem.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 285
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Do ziemniaków dodac jajo, mąki, sól, dokładnie wyrobic.
Podzielic na 3-4 części, wytoczyc wałeczki o grubości palca i kroic ukośnie na kluski o długości ok. 3 cm. Ugotowac w lekko osolonej wodzie.
Podawac gorące z cukrem i rozpuszczonym masłem (i tartą bułką), śmietanką, pieczarkami z cebulką, ze skwarkami, jako dodatek do mięsa. Świetnie smakują odsmażane. Smacznego.