Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 02.01.2010

Odsłon: 22525

Tradycyjne kluchy dla każdego-dla małego,dla dużego i dla bardzo głodnego.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować . Następnie odcedzić i rozgnieść na gładką masę. Dodać mąkę, jajko, mleko i dobrze wymieszać.. Przyprawić solą i pieprzem, wyrobić zwarte ciasto.Jeśli ciasto będzie za rzadki to dodajemy mąki Na oprószonej mąką stolnicy formować z ciasta długie wałeczki, pokroić na kawałki o długości 2,5 cm. Gotowac w solonej wodzie do wypłynięcia.

  2. Ja podaje je z sosem lub okraszone skwarkami lub cebulą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 21 stycznia 2012 bardzo dobry przepis!bede robiła jutro i włąsnie mi się przypomniało ze z twojego przepisu wyszły naprawde dobre!

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 02 stycznia 2010 pycha bardzo dobre są też z dodatkiem przesmażonego boczku z cebulą

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń