Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 20.05.2009

Odsłon: 5453

Bardzo proste danie, wszystkim na pewno będzie smakować.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i zmielić lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę, jajka , sól i dokładnie wyrobić.

  2. Ciasto ziemniaczane podzielić i uformować w wałek, przecinać nożem na mniejsze kluski, a później w rękach oprószonych mąką turlać kluseczki. Gotować na osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, gotować jeszcze do 3 min.

  3. Na rozgrzanym maśle przesmażyć na złoty kolor kostki z cebuli, oprószyć ja mąką i zalać przecierem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować do zgęstnienia. Kopytka podawać z sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 12 sierpnia 2012 Ale to zdjęcie nie wygląda na kopytka w sosie pomidorowym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń