Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka z puree ziemniaczanego

Przepis dnia 2010-01-06
Dania główne

Autor: sbelata

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 192

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 15558

Pyszne kopytka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Puree przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy;

  2. Do wystudzonego puree dodajemy mąką, jajko, sól i wyrabiamy ciasto;

  3. Z wyrobionego ciasta odkrawamy około 5 cm kawałki, rolujemy do uzyskania walca grubości 1 cm i kroimy kopytka;

  4. Wrzucamy kopytka do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 06 stycznia 2010 To jest świetna alternatywa, gdy nie ma się odpowiednio mączystych ziemniaków do kopytek :) też zdarzało mi się robić kopytka z puree i zawsze się udawały, a jeśli chodzi o firmę to używałam Knorr'a :]

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sasza78 06 stycznia 2010 no wydaje sie fajny i szybki przepis, na pewno spróbuję..

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sbelata 27 grudnia 2009 Często używam puree zakupione w sklepie LIdl, ale inne też przetestowałam i są OK:)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń