Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Cebulę drobno pokroić.Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę i 2 wyciśnięte ząbki czosnku,chwilę smażyć,dodać szpinak i smażyć aż szpinak się rozmrozi i woda wyparuje.
obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przecedzić,ostudzić i przepuścić przez maszynkę
Do ziemniaków dodać szpinak,jajka,obie mąki i wyrobić ciasto(ilość mąki jest zależna od ziemniaków czasem trzeba jej dodać więcej ,a czasem mniej.Masa ma być na tyle zwarta aby można było z niej uformować podłużny wałek,spłaszczyć go nożem i krajać w skośne kawałki szer.2-3cm)
Kopytka wrzucać partiami na wrzącą osoloną wodę,gdy wypłyną gotować jeszcze od 1 -2 minut
SOS:do naczynia dać śmietanę ,mleko i wyciśnięte 5 ząbków czosnku,podgrzewać,dodać serek topiony i cały czas podgrzewając doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia się serków,dodać pieprzu do smaku
Ugotowane kopytka polać sosem.Smacznego