Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki

Przekąski

Autor: facq

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 193

Dodano: 12.01.2008

Odsłon: 36492

Koreczki doskonałe na imprezę. W zależności od ilości osób na imprezie można zmienić proporcje składników. 140 koreczków, to kopiasty talerz koreczków nie poustawianych oraz co najmniej 3 talerze koreczków poustawianych. Salami oraz kabanos zapewnią, że koreczki będą odrobinę tłuste, co jest dobrym wyjściem przy imprezach zakrapianych alkoholem.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić ser w kosteczki. Salami, jeśli plastry są duże, pokroić plastry na połową i jeszcze raz na połowę. Kabanosy pokroić na kawałki. Paprykę pokroić na małe kawałeczki. Na wykałaczkę nakłuć najpierw kosteczkę sera. Następnie od góry, aby ser był podstawką, nakłuwać po kolei: kawałek papryki, kawałek kabanosa, bądź zrolowany kawałek plasterka salami. Na samą górę jeszcze raz nakłuć paprykę. Dla urozmaicenia smaków, można użyć 2 rodzajów sera, po 250g każdego, kabanosów wieprzowych i drobiowych, każdego po dwa. Paprykę czerwoną można zastąpić żółtą, bądź użyć dwóch rodzajów, co urozmaici zarówno smak jak i kolorystykę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń