Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Generalnie mój mąż, w kwestii gotowania, zdaje się na mnie. Tym razem postanowił mnie zaskoczyć i zrobił kolacyjkę w formie koreczków, czy może nawet szaszłyków. Oczywiście w koreczkach najlepsze jest to, że można tam znaleźć połączenie absolutnie różnych smaków. Jedyna zasada, której my się trzymamy, to: Ma być smacznie, kolorowo, z serem żółtym i obowiązkowo z pumperniklem...
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Składniki
Pumpernikiel kroimy na kostki o wymiarach 2cm x 2cm. Ogórka kroimy na grubsze plasterki, następnie te plasterki dzielimy na ćwiartki. Oliwki, marynowane cebulki i marynowany czosnek osączamy z zalewy. Ser wędzony i żółty kroimy w kostkę o wymiarach takich jak kostka z pumperniklu. Ser pleśniowy również kroimy w grubsza kostkę. Kabanos dzielimy na kawałki, szynkę zwijamy w rulonik. Przygotowane produkty nabijamy naprzemiennie na wykałaczki, w dowolnych konfiguracjach. Najlepsze połączenie smaków, jakie stworzył mój mąż, to zestawienie czerwonego winogrona i błękitnego sera lazur. Doskonałe... mniam.
Smacznego.