Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki najlepsze są małe dokładnie umyć,obrać czosnek i marchew
ZALEWA
1 litr wody
15 łyżek octu10%
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
kilka listków laurowych /3-4/
Zagotować wszystko i trochę wystudzić.
Koper,czosnek,talarki marchewki,położyć na dno słoików/różne wielkości/ułożyć ciasno ogórki,wsypać pół łyżeczki gorczycy,zalać zalewą pasteryzować 10-15 min w zależności od wielkości słoików/małe krócej większe dłużej/
Zawsze warto ugotować więcej zalewy/ja robię podwójną porcję/,jeżeli zostanie wlewam do słoika zakręcam i mam na następne korniszony.Daję dosyć dużo kopru i czosnku/3-4ząbki/Z zalewy wyciągam liście laurowe i ziele wkładam do słoików z ogórkami.