Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z bezglutenowego makaronu chili z owocami i korzennymi przyprawami rozgrzewająca
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 14
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 433
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 258
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 14
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 433
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 258
Składniki
Makaron gotuję na lekko posolonym wrzątku. Serek mieszam z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym, chia i przyprawami. Opuncję przekrawam, wyjmuję łyżeczką i rozgniatam widelcem. Mieszam z serkami. Figę kroję na cząstki i grilluję. Na patelni rozgrzewam oliwę. Podsmażam makaron. Zdejmuję z ognia i mieszam z sosem serowym. Podgrzewam chwilę. Mak podprażam na suchej patelni. Przekładam makaron na miskę. Dodaję figę. Posypuję prażonym makiem. Skrapiam balsamico. Ozdabiam nitkami chili.