Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... pyszna, mocno rozgrzewająca zupka :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 170
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 317
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 170
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 317
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Marchew obrać i pokroić w grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Imbir również obrać i drobno zetrzeć. Nasiona kolendry drobno utrzeć w moździerzu lub zmielić.
W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć aż się zeszkli. Gdy to nastąpi, dodać przyprawy: kolendrę, curry i imbir. Przesmażyć to razem jeszcze chwilkę. Następnie wrzucić pokrojoną marchew i zalać bulionem.
Gotować aż marchew zmięknie. Wtedy odstawić zupę, żeby trochę przestygła i dokładnie ją zblendować. Znowu podgrzać i wrzucić kawałeczki papryczki chili, jeśli jej używamy, doprawić solą i pieprzem. Zagotować.
Podawać krem z łyżką jogurtu naturalnego, posypany ziarenkami.