Do góry

Dania główne Przepis na:

Koshari z czerwoną soczewicą

Dania główne

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 6750

Porcja zawiera 350 kcal

Składniki

  • szklanka czerwonej soczewicy, 1
  • szklanka białego ryżu, 1
  • szklanka makaronu orzo (kryształem przypomina ryż), 1
  • duża cebula, 1
  • ząbki czosnku, 2
  • łyżki oleju, 2
  • szklanki gęstego soku pomidorowego (passaty pomidorowej), 2
  • łyżki płatków chili, 1/2
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotuj wodę w trzech naczyniach. Osobno ugotuj opłakaną soczewicę, ryż oraz makaron.Odcedź i zamieszaj dokładnie składniki. Cebulę pokrój na talarki, czosnek drobno posiekaj i usmaż na oleju, wlej przecier pomidorowy, zagotuj. Dodaj do sosu płatki chili. Tak przygotowanym sosem polej mieszankę ryżu, makaronu i soczewicy. Podawaj na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń