Do góry

Dania główne Przepis na:

kotleciki gryczane

Przepis dnia 2010-04-19
Dania główne

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3638

Dodano: 14.04.2010

Odsłon: 22131

Dobry sposób na przemycenie kaszy gryczanej rodzince

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na bardzo miękko,tak samo ugotować kapustę.Do przestudzonej kaszy dodać drobno pokrojoną kapustę ,startą na drobne wiórka marchwewkę,śmietanę ,musztarde oraz bułkę wszystko razem wymieszać i doprawić solą pieprzem i koperkiem .Z gotowej masy formować małe kotleciki , panierować je w bułce i smażyć na oleju.Podawać z ulubioną sałatką.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lopacz 02 października 2011 z musztarda dla dzieci bylabym ostrozna! zamiast musztardy jajko i bez smietany!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aguhak 26 kwietnia 2010 robiłam wszystko wedle przepisu, ale jakoś moje kotlety rozpadały się w trakcie smażenia
dodałam jajko i pomogło, również wyszły smaczne

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 kwietnia 2010 dzięki za miłe słowa cieszę sie że przepis wam sie podoba

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 kwietnia 2010 Kiedyś robiłam podobne kotlety z kaszą i płatkami owsianymi. Smakowały nawet zażartym mięsożercom ;) Powtarzam się, ale zazdroszczę Twojej Rodzince takich obiadków...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 14 kwietnia 2010 Wiolu, jesteś szalenie twórczą kobietką ;) Pozdrawiam! A przepis oczywiście wykorzystam bo u mnie prawie wcale nie jada się kaszy gryczanej.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 14 kwietnia 2010 Fajny przepis. Myslisz ze moznaby je upiec w piekarniku zamiast smzenia? (oszczedzam kalorie) :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń