Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało rybna ryba ;-) bez ości ;-)
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9171
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10450
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 32
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9171
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 25
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10450
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 32
Składniki
Z ryby zdjąć skórę, wyjąć ości (tołpyga ma ich niewiele;), zemleć pokrojone kawałki + namoczoną odcisnięta bułkę przez maszynkę, dosolić, dopieprzyć, dodać jajko i żółtko. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować okrągłe małe kotleciki (o średnicy 3-4 cm), spłaszczyć je nieco. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozbełtanym jajku i otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Hamburgery można zaserwować z sosem cytrynowym ;-) PS. Ja akurat użyłam tołpygi, bo była w horrendalnie ;) niskiej cenie :-D Jest to ryba, która nie ma rybiego zapaszku :) PS. Przepis na sos cytrynowy znajduje się w moich starszych przepisach.