Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jajeczne z warzywkami

Przepis dnia 2009-07-22
Dania główne

Autor: dzazgusia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 156

Dodano: 20.07.2009

Odsłon: 12427

Danie bezmięsne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować (jak macie parowar ugotować na parze jest dużo smaczniejszy)

  2. Kotleciki: 9 jaj ugotować na twardo,obrać ze skorupki,zetrzeć na tarce Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę,pieczarki zetrzeć na tarce i wszystko podsmażyć na patelni -gotowe warzywka dodać do wcześniej startych jaj przyprawić do smaku

  3. Dodać jedno surowe jajko i wsypać troszkę bułki tartej Formować kotleciki

  4. Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor podajemy z kalafiorem,którego na końcu polewamy lekko tłuszczem z kotletów Życzę smacznego!!! Do kotletów można także dodać zieloną cebulkę ale nie koniecznie...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń