Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki rybne

Przekąski

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 27.06.2008

Odsłon: 1654

smaczne kotleciki z ryb najlepiej smakuja z ostrym salsa i frytkami

Składniki

  • ryba najlepeij filet, 4 platy
  • ziemniak, 4 srednie sztuki
  • Natka pietruszki
  • koperek (niekoniecznie)
  • sol, pieprz, paryka slodka (jak ktos lubi moze byc ostra)
  • sos sojowy czarny
  • bulka tarta
  • maka
  • jajko, 2
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -rybe ugotowac na parze -ziemniaki obrac i ugotoac jak zawsze ugniatajac dodac lyzeczke masla, troszke smietany sol i pieprz - do puree z ziemniakow dodac rybke, natke pietruszki inna zieleninke, przyprawy do smaku oraz pol lyzeczki sosu sojowego -wyrobic na jednolita mase -z masy formowac kotleciki okragle lekko splaszczone -obtaczac w mace, jajku i bulce tartej -obsmazyc na oleju z obu stron -piec w piekarniku okolo 25minut SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń