Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki rybne

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 10448

Z tym danie poradzą sobie nawet Ci, którzy nie mają ''talentu'' kulinarnego:) Bardzo proste do przyrządzenia, a przede wszystkim baaaaaaaardzo smaczne. Jedno z moich ulubionych dań.

Składniki

  • 70 dag filetów rybnych (mintaj, morszczuk)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki kruszonych płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia
  • kilka gałązek kopru
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 jajka ugotować na twardo. Ryby rozmrozić i dokładnie osączyć z wody, zmielić wraz z cebulą. Do zmielonej ryby dodać surowe jajko, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem i na koniec dodać pokrojone w kostkę jajka, wymieszać. Formować kotlety, panierować w płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawać z młodymi warzywami i gałązkami kopru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń