Do góry

Dania główne Przepis na:

KOTLECIKI RYŻOWE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15424

Dodano: 05.06.2009

Odsłon: 8367

Świetne jako danie główne i jako dodatek do dań mięsnych i sosów.

Składniki

  • ryż ugotowany, 1 torebka
  • Jaja, 2
  • sól, pieprz, bazylia...
  • Bułka tarta
  • starty ser żółty
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wystudzony ryż wymieszac z jajami, serem, przyprawami. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodac tartą bułkę. (Można dodac cebulę.) Smażyc na złoto z obu stron. Podawac same z surówką, do sosów lub dań mięsnych. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ptysia28 08 października 2009 Ja do moich kotlecików dodaję jeszcze słoik odsączonej mieszanki: marchew, groszek, kukurydza /na 2 torebki ryżu/ oraz wsypuję sporo suszonego koperku. Pyszne. Podaję je z sałatką z pomidorów i ogórków małosolnych /w sezonie/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NikushimiNOneko 12 sierpnia 2009 Bardzo smaczne. Ja dodaję do ryżu jeszcze trochę śmietany :]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń