Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki Ryżowe

Dania główne

Autor: andzia29

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 96

Dodano: 09.07.2009

Odsłon: 10546

Tanie i smaczne

Składniki

  • ryż, 2 torebki
  • jajek, 2 szt
  • koperek lub zielona pietruszka, pęczek
  • sól, pieprz, do smaku
  • Bułka tarta
  • olej, do smarzenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować a nawet troszkę rozgotować.Po wystygnięciu dodać jajko ugotowane pokrojone w kosteczkę. Następnie dodać jajko surowe, posiekany koperek lub pietruszkę, posolić i popieprzyć.

  2. Uformować z farszu kotleciki i obtoczyć w bułce tartej a następnie usmażyć na oleju. Podawać z sałatką. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GG0402 14 lipca 2015 Ja robię je nieco inaczej - po ugotowaniu i ostudzeniu ryż mielę, dodaję podsmażoną cebulę, wyrabiam i następnie robię kotlety, obtaczam w bułce i smażę. Dodatkowo zaś gotuję dość gęsty sos : pokrojoną w piórka cebulę wrzucam do bulionu (rosołu), dodaję mieloną paprykę (raczej ostrą), zagęszczam koncentratem pomidorowym i duszę na mały ogniu aż cebula będzie prawie rozgotowana. I tym sosem polewał usmażone kotlety ryżowe. Moje kobiety uwielbiają ta potrawę.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 10 lipca 2009 Brzmi smakowicie :) pyszna alternatywa dla wegetarian. Pozdrawiam :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń