Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 343
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 343
Składniki
Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odsączamy i odkladamy do ostudzenia.
Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić.
Jajka roztrzepać na talerzu, dodać z serem do zimnego ryżu. Przyprawiamy do smaku, dodajemy masło i szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę.
Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakuje z sosem pomidorowym.