Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z kalafiorów

Przekąski

Autor: snusia

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 150

Dodano: 30.06.2008

Odsłon: 3380

Coś dla jaroszów... i nie tylko

Składniki

  • kalafior (spory), 1 szt.
  • Bułka tarta, 1/2 szklanki
  • jajka, 1 szt.
  • cebula (mała), 1 szt.
  • masło (ztopione), 2 łyżki
  • sól, szczypta
  • bułka tarta do obtaczania, .
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowany w osolonej wodzie i osączony kalafior posiekać, dodać tartą bułkę, jajko, startą na tarce cebulę, sól do smaku i masło. Dobrze wymieszać, formować małe kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć z obu stron na rumiano. Podawać do sadzonych jaj, z sałatką z pomidorów lub z surówką z papryki i porów. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 28 października 2009 Bardzo dobre, też je często robię na obiadek :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń