Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z kaszy gryczanej

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 7287

Delikatne kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem sera pleśniowego, doskonałe zarówno jako przekąska jak i danie główne.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź.

  2. Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy.

  3. Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę.

  4. Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych.

  5. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka1 07 listopada 2009 wczoraj zrobiłam z sosem z suszonych grzybów. Bajeczne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka1 07 listopada 2009 wczoraj zrobiłam z sosem a suszonych grzybków. Bajeczne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mantis 06 lipca 2009 kotleciki wyszly przepyszne. na pewno na stale wejda do mojego jadlospisu (super dla wegetarian).
jedyne co, to chyba dodalam ciut za duzo serka plesniowego i troszke sie "rozeszly":)
ale w smaku mniam mniam!
polecam i dziekuje za inspiracje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń