Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z młodej kapusty

Przekąski

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 11.06.2009

Odsłon: 12321

Bardzo pyszne:)

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 jajko
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki do oprószenia cebulki
  • 2 kostki rosołowe
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy do wody, gotujemy z 2 kostkami rosołowymi. Gdy jest już miękka odcedzamy, studzimy.

  2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu lub oliwie. Gdy jest już zeszklona, oprószyć mąką i wrzucić do kapusty. Mieszamy wszystko. Dodajemy do tego jajko, bułkę tartą, ketchup i przyprawy (sól, pieprz).

  3. Masa musi być taka gęsta, by można było formować swobodnie z niej kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy jak zwyczajne kotlety:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 maja bardzo mi się podoba więc go kradnę :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 11 czerwca 2009 Ja dosypałam trochę więcej bułki tartej, ale można zagęścić też rozmoczoną w mleku czerstwą bułką.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 11 czerwca 2009 Ciekawe... A czym to zagęścić jeśli będzie zbyt rzadkie? Bułką?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń