Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet de Volaille

Dania główne

Autor: smaker

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 39

Dodano: 11.01.2017

Odsłon: 1304

Kotlet de volaille to jedno z najpyszniejszych dań z kurczaka! Od lat cieszy się niesłabnącą popularnością - de volaille nie tylko świetnie smakują, ale również wyglądają wykwintnie! Choć nazwa sugeruje francuski rodowód, danie pochodzi ze wschodu - na całym świecie znany jest jako kotlet po kijowsku. Jak przyrządzić kotleta de volaille, delikatną pierś z kurczaka nadzianą masłem? Poznajcie najlepszy sposób na kotleta de volaille - zdziwicie się, jakie to proste!

Składniki

  • 400 g filetu z kurczaka
  • 50 g masła
  • 0,75 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.

  2. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 12 stycznia maślana,chrupiąca pychotka...;-) mniam :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 11 stycznia to jest to jak po przekrojeniu te masełko wypływa :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń