Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlet de volaille

Dania główne

Autor: dodusia222

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 85

Dodano: 19.03.2011

Odsłon: 11695

pycha:)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • sól pieprz, do smaku
  • jajka, 2szt
  • mąka, 2łyżki
  • Bułka tarta, 3łyżki
  • ser żółty
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć następnie poprzekrajać tak aby powstały 4 płaty mięsa.Mięso rozbić tłuczkiem ,przyprawić solą oraz pieprzem.Na każdego kotlecika na środku położyć niewielką ilość sera żółtego i zwinąć.Później opanierować i usmażyć na potelni z niewielką ilością oleju smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

r_bartek 29 marca 2011 Prawdziwe de volaille są z masłem i ziołami :) a filet z kurczaka oczywiście z kosteczką :) ale te z serem też na pewno pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 22 marca 2011 też uważam że prawdziwy de volille sa z samym masłem!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 marca 2011 pyszne jadełko , oj pyszne - w wersjii full wypas można dodać do środka farsz z grzybów najlepiej leśnych... żyć nie umierać

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 20 marca 2011 Ja dodaję jeszcze masło do sera, choć prawdziwe de volaille są z samym masłem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń