Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet po francusku

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 42466

Tradycyjny kotlet w nowym wydaniu...

Składniki

  • 500 g schabu,
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawa uniwersalna
  • tłuszcz do smażenia
  • 100 g szynki
  • groszek konserwowy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić na pięć plastrów, oprószyć przyprawą. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące pszennej i zanurzyć w rozbitych jajkach. Szynkę pokroić w paseczki, groszek osączyć. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wierzchnią część kotleta (gdy jajko nie jest jeszcze ścięte), posypać szynką i groszkiem. Gdy jajko częściowo się zetnie, kotlety odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 2 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń