Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy inaczej:)

Dania główne

Autor: aniulka1988

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 44

Dodano: 29.03.2010

Odsłon: 16973

Sycący kotlecik schabowy przepleciony boczkiem:) szybko i smacznie:)

Składniki

  • Boczek surowy wędzony, 6 plastrów (grubości ok. centymetr)
  • schab, 6 plastrów
  • oliwa z oliwek
  • Papryka słodka, 4 łyżki
  • papryka ostra, 4 łyżki
  • przyprawa Chili con carne, 1 łyżeczka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę - oliwa z oliwek, obie papryki i chili con carne (można dodać ziół prowansalskich)

  2. Schab delikatnie rozbić i naciąć z dwóch końców, Przez dziury przełożyć boczek.

  3. Namoczyć przyrządzone kotlety w marynacie (ok 2 godzin, można również zostawić je na noc wtedy bardziej "przejdą" przyprawami)

  4. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę marynaty spod kotletów i smażyć aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń