Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące kotlety o cebulkowym aromacie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Kotlet schabowy rozbijamy solimy, pieprzymy i odstawiamy. Rozbijamy jajko dodajemy musztardę, odrobinę mleka i mąkę, dokładnie mieszamy by nie było grudek, do następnego naczynia dajemy bułkę tartą i prażoną cebulkę – trzeba ją trochę zgnieść, by była drobniejsza, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy olej na patelni i panierujemy kotlety najpierw w masie z jajek a potem w bułce z cebulką, pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu odsączany kotlety na papierowym ręczniku.
Kotlet podałam z sałatką ogórkowe tzatzyki :)