Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlet z kapusty i mięsa mielonego

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 807 Ocena: 19569

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 14899

Porcja - 270 kcal

Składniki

  • główka białej kapusty
  • 70 dag mielonego mięsa
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy manny
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści. Drobno ją poszatkować. Lekko posolić, odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, kaszą manną i przyprawami. Można do masy dodać przysmażoną cebulkę, natkę pietruszki, słodką albo ostrą paprykę. Z masy formować kotlety, smażyć je z obu stron około 10 minut, aż mięso będzie dobrze dosmażone. Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i młodymi marchewkami. Można je też ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną lub sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Chwilę zapiekać.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń