Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlet z mortadeli

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 26.05.2009

Odsłon: 7940

Zamień tradycyjnego kotleta na danie z nutką Włoch.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z pestek. Strąk opłucz, potnij w paseczki. Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Dodaj paprykę, smaż razem 2-3 minuty.

  2. Dołóż groszek i smaż jeszcze 3 minuty. Mortadelę pokrój na grube plastry. Na patelnię z warzywami wlej bulion, duś do miękkości. Natkę opłucz, posiekaj. Dodaj do warzyw tuż przed końcem duszenia. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Jajka wbij na talerz, posól, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp tartą bułkę, wymieszaj ze słodką papryką. Mortadelę panieruj w mące, następni w jajku, a potem w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z jarzynką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 23 listopada 2011 Ciekawy pomysł na urozmaicenie jadłospisu . Wygląda apetycznie , ciekawe jak posmakuje moim domownikom.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

killbill 26 maja 2009 Bardzo lubię te kotlety. Często jadałam je w dzieciństwie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń