Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jagnięce z cukinią

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 24.04.2009

Odsłon: 2839

Szybko i łatwo przygotujesz wyborne kotlety jagnięce z cukinią, co na pewno sprawi przyjemność Twoim bliskim bądź gościom. Cukinia podkreśla smak dziczyzny i wprowadza letni akcent na talerzu.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić warzywo w podłużne plasterki. Rozgrzać na patelni olej, cukinie zanurzać w cieście, obsmażać z obu stron około 4 minut na ładny, złotobrązowy kolor.

  2. Kotlety jagnięce posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej, smażyć kotlety na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Na półmisku ułożyć kotlety oraz usmażoną cukinię. Posypać natką pietruszki. Mięso podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 października 2009 Jadłem i nigdy nie zapomnę! ! ! Polecam wszystkim ponieważ smak przypomina NIEBO! ! !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń