Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne

Dania główne

Autor: tiger

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano: 10.06.2009

Odsłon: 1880

zamiast "nudnego" schabowego ;)

Składniki

  • jajka, 6 szt + 1 szt
  • cebula, 1 szt (duza)
  • bulka pszenna, 1 szt
  • mleko, 0,5 szklanki
  • tarta bulka, sol, pieprz
  • tluszcz do smazenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 6 jajek ugotowac na twardo, posiekac na drobniejsze kawalki. Bulke namoczyc w mleku i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i usmazyc na zloty kolor.

  2. Skladniki przelozyc do jednego naczynia, dodac 1 surowe jajko, doprawic i wyrobic na jednolita mase. Z masy formowac nieduze kotleciki i obtoczyc je z obu stron w bulce tartej.

  3. Smazyc na rozgrzanym oleju, zdejmowac bardzo delikatnie lopatka, bo sa bardzo kruche. Dobrze smakuja z ziemniakami, kalafiorem, brokulami albo z fasolka szparagowa. Przed podaniem posypac szczypiorkiem. Smaczngo!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń