Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne i jak zawsze smaczne. Pasują chyba do wszystkiego, ziemniaków, bigosu a nawet na kanapki:)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 359
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3449
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 359
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3449
Składniki
Bułki namaczamy w mleku. Do miski przekładamy mięso mielone wbijamy jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy bułki odciśnięte z nadmiaru mleka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą. Następnie forujemy podłużne kotlety lekko je spłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.