Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone

Dania główne

Autor: Monika87

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 283

Dodano: 01.04.2012

Odsłon: 29354

Tradycyjny obiad na niedzielę

Składniki

  • |Karkówka, 0,7 kg
  • boczek surowy, 0,5 kg
  • cebula, 1-2 szt
  • jajko, 1 szt
  • Fix do mięsa mielonego
  • maggi
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • olej, bułka tarta
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę, boczek i cebulę mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko, a następnie doprawiając solą, pieprzem, słodką papryką, maggi i fixem (ja używam Knorra) wyrabiamy na jednolitą masę.

  2. Z powstałej masy mięsnej lepimy kotlety, dobrze jest zwilżyć ręce wodą, wtedy mięso się nie przykleja, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

  3. Podajemy z ziemniakami, i dowolnym dodatkiem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń