Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ moja córka nie lubi tradycyjnie przygotowanych kotletów mielonych-postanowiłam je nieco ulepszyć;) Teraz się nimi zajada:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Pieczarki obrać, posiekać na drobną kostkę.Cebulę, paprykę również kroimy na drobną kosteczkę. Smażymy pieczarki, gdy woda wyparuje-dodajemy cebulę, po chwili dodajemy paprykę. Jak się to wszystko usmaży odstawiamy do ostygnięcia. Ser żółty pokroić w kostkę, ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce. Natkę pietruszki drobno posiekać. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki--usmażone pieczarki, starty odciśnięty ogórek, ser żółty ser, pietruszkę, 3łyzki bułki tartej i całe jajko.Przyprawić przyprawą gyros, vegetą oraz pieprzem wg uznania.Wszystko razem wymieszać i formować kotleciki. Smażyć. Smakują zarówno na ciepło jako danie główne, oraz na zimno do kanapek.