Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z grzybów

Przepis dnia 2009-11-21
Dania główne

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5175

Dodano: 19.11.2009

Odsłon: 13622

Kotlety z grzybów, to smak i zapach lasu przez cały rok.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby gotujeny ok.30 minut, studzimy i mielimy przez maszynke do mięsa.

  2. Kajzerke namaczamy w wodzie i odciśniętą również mielimy.

  3. Cebulke możemy pokroić w piórka i zeszklić na oleju i dodać do grzybów. /można też zmielić/

  4. Dodajemy jajka, pietruszke,rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wyrabiamy mase bardzo dokładnie /gdy masa okaże sie zbyt rzadka,dosypujemy bułkę tartą/.

  5. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Do takich kotletów najbardziej pasują ostre sałaki, pomidory z cebulką, ogórki kiszone itp. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 10 września 2013 Mam sporo grzybów będzie obiadek " jak się patrzy" bo w śmietanie już nam się znudziły -) Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 lipca 2011 Nie znałam takiego sposobu na grzyby,a mam dużo zamrożonych.Dzięki za przepis.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 grudnia 2009 Nie było, ale zawsze trochę uda mi się zamrozić i na zime mam jak znalazł. Pozdrawiam.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 18 grudnia 2009 pycha-szkoda,że w tym roku nie było dużo grzybów

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń