Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mięsne i kapustą, ryżem ...

Dania główne

Autor: agniesia1989

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 07.08.2009

Odsłon: 2171

bardzo pyszne...kotlety robione bardzo często dla dużej rodziny

Składniki

  • 1/2 szt cebuli
  • 1/2 szt małej kapusty
  • 2 jajka
  • 400 dag mięsa mielonego
  • 2 torebki ryżu
  • kilka łyż.mleka
  • sól, piepsz, papryka słodka w proszku
  • przyprawa DELIKAT do mięs lub wegeta
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż i ostudzić. Pokroić drobno kapustę i zagotować po czym miękką odlać i ostudzić.

  2. Do mięsa mielonego dodać wszystkie przyprawy według smaku i odstawić w chłodne miejsce.

  3. Pokroić cebulkę bardzo drobną (jeśli ktoś lubi może być czosnek).

  4. Do masy mięsnej należy dodać ostudzony ryż, kapustę i cebulę, całe jajka. Wymieszać na jednolitą masę dodając kilka łyż. mleka. ( w razie lejącej się masy dodać kilka łyż. bułki tartej. (jeśli ktoś lubi można, także dodać ugotowane pieczarki).

  5. Później należy rozgrzać patelnie i ułożyć na niej wcześniej uformowane małe kotleciki. Smażyć kilka minut po obu stronach.

  6. w oddzielnym garnku należy ugotować bulion i włożyć kotlety. Wszystko gotować na małym ogniu ok godziny, po czym dodać przecier pomidorowy. Kotlety wraz z sosem można wekować lub zamrażać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń