Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety okładane

Dania główne

Autor: Gutka

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 63

Dodano: 21.10.2009

Odsłon: 2882

wykwintna wersja zwykłego schabowego

Składniki

  • schab a najlepiej pierś z drobiu
  • cebula
  • jajka
  • śmietana
  • mąka
  • Sol, pieprz,bułka na panierke i tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kotlety rozbijamy,cebulke kroimy w cienkie talarki i przekładamy kotlety przyprawiajac przy okazji (pieprz i sól albo wegeta) odstawiamy do lodówki aż kotleciki przejdą pryprawami a cebulka zmięknie i bedzie przylegać do mięsa,ok.20 min-można robic od razu ale nie będzie to łatwe :)

  2. z jajek ,śmietanyi mąki robimy ciasto (gęstość jak naleśnikowe)

  3. maczamy kotleciki w cieście ,obtaczamy w bułce i smazymy na głebszym tłuszczu.smacznego )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń