Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki mój mały eksperyment, ponieważ miałam zbyt mało leśnych grzybów postanowiłam dodać pieczarki i do końca nie wiedziałam co z tego wyjdzie.Eksperyment się udał,kotleciki wyszły bardzo dobre, nie zostało po nich śladu. Polecam.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Odmrożone grzyby leśne, obrane pieczarki, pokrojoną na cząstki cebulę, czosnek i namoczoną , odciśniętą kajzerkę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać pietruszkę, jajko, sól, pieprz /ok.1/2 łyżeczki, żeby kotlety były pikantne/ i paprykę w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa grzybowa okaże się za rzadka, trzeba dosypać bułki tartej.Na patelni rozgrzać olej, uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe można podawać z ulubionymi surówkami, najlepiej żeby były nieco ostrzejsze w smaku. SMACZNEGO!