Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety "Ryżaki"

Przekąski

Autor: renatka77

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 33

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 28257

Bardzo smaczne, są bardzo proste w wykonaniu.

Składniki

  • 3 woreczki ryżu
  • 1 jajko
  • koperek suszony
  • ser żółty, 20 dag
  • szynka (jaką kto lubi), 10 dag
  • Bułka tarta, 5 łyżek
  • sos pieczarkowy
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmieszać wszystkie składniki.

  2. Obtaczać w bułce tartej.

  3. Smażyć do na złoty kolor.

  4. Po usmażeniu polać sosem pieczarkowym. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EMIGRANT 19 grudnia 2011 Mmam pytanie do izunia10 i agnj41, powiedzcie mi gdzie przed w środku i na końcu przepisu jest mowa o dietetyczności?. Uważam że osoba która chce dbać o swoją linię i uważa że jakiś przepis jest zbyt syty żeby go dla siebie zrobić, to po prostu nie robi tego. Ja zrobiłem te kotlety i mają o mnie 3 plusy.
Po pirwsze : Łatwe do wykonania.
Po drugie : Można przygotować z tego co zostaje w lodówce.
Po trzecie : jest to naprawdę tania potrawa.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Eiffel84 28 maja 2009 super przepis - zamiast sera czy szynki mozna wrzucić cokolwiek. Robie je już drugi raz i są świetne na ciepło jak i na zimno !!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 20 marca 2009 Super pomysł, uwielbiam ryż pod różną postacią. Kolejny pomysł do mojej kolekcji ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izunia10 15 marca 2009 Jeśli są to kotlety z białego ryżu z dodatkiem sera żółtego roztopionego pod wpływem smażenia, to nie możemy mówić tu o daniu dietetycznym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ASIK0011 15 marca 2009 Czy jajko dodajemy surowe, czy musimy je wcześniej ugotować i zetrzeć..?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnj41 15 marca 2009 z dietą to ma raczej niewiele wspólnego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

farfalla 12 marca 2009 Wyglada bardzo smacznie! Mam jedno pytanie, czy ryz nalezy wczesniej ugotowac?

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń