Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Przepis dnia 2009-03-02
Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 15379

Postne ale pyszne

Składniki

  • filety rybne (najlepiej z suma), 0,5 kg
  • bułka czerstwa namoczona w mleku, 1
  • żółtko, 1
  • masło, 1 dkg
  • sól, pieprz
  • jajo, 1
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać odciśniętą bułkę, żółtko, masło, sól, pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

  2. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką, najlepiej z kiszonej kapusty. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń